Píndola LGTBI: Mitjans de Comunicació

L’article 15 de la llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia extableix que els mitjans de comunicació han de tractar amb naturalitat la diversitat d’orientacions afectives i sexuals, de models diversos de família i d’identitat o expressió de gènere, de manera que s’afavoreixi la visibilitat de referents positius. El Consell Audiovisual de les Illes Balears, és qui s’encarregarà de vigilar que així es faci.

Article 15 al complet:
1. El Consell Audiovisual de les Illes Balears, en relació amb els mitjans de comunicació, ha de:
a) Vetllar perquè el codi deontològic dels mitjans de comunicació no vulneri els principis d’aquesta llei pel que fa al respecte a l’orientació sexual, la identitat de gènere, l’expressió de gènere i les diverses expressions afectives.
b) Establir recomanacions sobre els usos lingüístics i el tractament i l’ús de les imatges amb relació a l’homosexualitat i la intersexualitat.
c) Vetllar perquè els continguts dels mitjans de comunicació i la publicitat que s’hi emeti siguin respectuosos amb les persones LGTBI.
d) Vetllar perquè els mitjans de comunicació tractin amb naturalitat la diversitat d’orientacions afectives i sexuals, de models diversos de família i d’identitat o expressió de gènere, de manera que s’afavoreixi la visibilitat de referents positius.
e) Vetllar perquè els mitjans de comunicació mostrin en la programació la diversitat pel que fa a l’orientació sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere i pel que fa a la diversitat familiar.
f) Recollir, periòdicament, les informacions amb un tractament contrari a la diversitat sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere i fer-ne el seguiment. L’informe que en resulti s’ha de lliurar al Parlament de les Illes Balears i al Consell d’LGTBI.
2. El Consell de Direcció de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears vetllarà pels principis d’aquesta llei pel que fa al respecte a l’orientació sexual, la identitat de gènere, l’expressió de gènere i les diverses expressions afectives.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s