Píndola LGTBI: Cultura

La llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia garanteix que les administracions públiques han de vetllar perquè dins l’àmbit de la cultura, el lleure i l’esport, es fomenti la sensibilització i no hi hagi discriminació per raons d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Article 14
Cultura, lleure i esport

1. Les administracions públiques de les Illes Balears han de vetllar perquè dins l’àmbit de la cultura, el lleure i l’esport, es fomenti lasensibilització i no hi hagi discriminació per raons d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i en concret en els espais següents:
a) Certàmens culturals i esdeveniments esportius.
b) Projectes relacionats amb la recuperació de la memòria històrica.
c) Espectacles i produccions culturals infantils i juvenils.
d) Recursos didàctics i fons documentals en l’educació no formal.

2. Les administracions públiques de les Illes Balears han de garantir:
a) La promoció i la difusió de les bones pràctiques de les associacions i les empreses d’educació en el lleure i de les entitats juvenils amb relació als principis d’aquesta llei.
b) Juntament amb les federacions esportives, la lliure participació de les persones LGTBI a les competicions i el tracte correcte d’aquestes persones a les instal·lacions esportives.
c) L’ampliació de les funcions de la Fundació Balear per a l’Esport pel que fa a les accions contra la violència i la discriminació en l’àmbit esportiu, i la recollida de les bones pràctiques de sensibilització dels clubs, les agrupacions i les federacions esportives.
d) L’accés a bibliografia específica sobre la temàtica LGTBI.
e) L’adopció de les mesures pertinents en funció de la competència en matèria d’espectacles i activitats recreatives per evitar que es puguin cometre actes homofòbics o transfòbics.
f) La participació de les persones transsexuals i intersexuals, amb caràcter general, atenent la seva identitat sexual, a les competicions i els esdeveniments esportius que es realitzin a la comunitat autònoma de les Illes Balears

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s