Píndola LGTBI: Infància i Adolescència

La llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia obliga a les administracions públiques a posar especial cura en infants, adolescents i joves LGTBI que estiguin en situació de vulnerabilitat o aïllament social.

 

Article 17
Acció social
1. Les administracions públiques de les Illes Balears han de posar especial cura en infants, adolescents i joves LGTBI que estiguin en situació de vulnerabilitat o aïllament social i han de treballar en la prevenció de situacions que puguin atemptar contra el seu
desenvolupament personal, la seva salut o la seva vida per causes derivades de llur orientació sexual o identitat de gènere.
Les administracions públiques de les Illes Balears han d’adoptar els mecanismes adients per a la protecció efectiva de menors LGTBI que es trobin sota la tutela de l’administració, ja sigui en centres de menors, pisos tutelats o supervisats o qualsevol altre recurs on resideixin, garantint el respecte absolut a la seva identitat o expressió de gènere i unes condicions de vida plenes.
2. L’administració autonòmica ha d’impulsar mesures i actuacions de suport per a adolescents i joves LGTBI que hagin estat expulsats de casa o n’hagin marxat voluntàriament a causa de situacions de maltractament i/o pressió psicològica.
3. S’han d’establir mesures de prevenció per a les persones LGTBI que puguin patir discriminació múltiple, amb l’objectiu d’evitar situacions de discriminació, risc d’exclusió social i vulnerabilitat.
4. Els serveis socials, i específicament les residències per a la gent gran, tant públiques com privades, han de vetllar perquè no es produeixin situacions de discriminació de les persones LGTBI, tant si viuen soles com si viuen en parella. S’ha de fomentar el respecte a la diversitat pel que fa a l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere entre els usuaris i les usuàries dels serveis socials.
5. En les residències o altres equipaments en què es diferencien els espais per sexes, s’ha de garantir que la persona transsexual i la intersexual puguin fer ús dels espais assignats al gènere amb el qual s’identifiquen, així com habilitar espais específics per a aquelles
persones que es troben en procés transexualitzador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s