Píndola LGTBI: Families.

L’article 15 de la llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia  garanteix que les famílies  gaudeixen de la protecció jurídica que determina la llei, que empara sense discriminació les relacions familiars derivades del matrimoni, la convivència en parella estable i les famílies formades per un progenitor amb els seus descendents.

Article 21
Les famílies LGTBI
1. Les famílies gaudeixen de la protecció jurídica que determina la llei, que empara sense discriminació les relacions familiars derivades del matrimoni, la convivència en parella estable i les famílies formades per un progenitor amb els seus descendents.
2. S’ha de garantir, d’acord amb la normativa vigent, que en la valoració de la idoneïtat en els processos d’adopció i acolliment familiar no hi hagi discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. El procés d’estudi i valoració de la idoneïtat ha de ser informador i formador, d’acord amb la diversitat del fet familiar.
3. Els òrgans competents del Govern de les Illes Balears, dels consells insulars i dels ens locals, en matèria de família i igualtat, poden establir programes d’informació dirigits a les famílies amb l’objectiu de divulgar les diverses realitats afectives i de gènere i combatre la discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. S’ha d’incidir particularment en la informació i la promoció de la igualtat de tracte de les persones LGTBI més vulnerables per raó del gènere, per raó de l’edat o per raó de diversitat funcional, com els i les adolescents, els i les joves, les persones grans o les persones amb diversitat funcional (persones amb discapacitat) per garantir el gaudi total de llurs drets i el lliure desenvolupament de llur personalitat en l’àmbit familiar.
4. El servei d’atenció integral a què fa referència l’article 9 d’aquesta llei, en coordinació amb els governs locals, ha d’atendre les víctimes de discriminació en l’àmbit familiar i donar-los suport, especialment en els casos de violència masclista o en els casos en què es trobin implicats els grups LGTBI.
5. En cas de mort d’un membre d’una parella estable, l’altre membre de la parella ha de poder prendre part, en les mateixes condicions que en cas de matrimoni, en els tràmits i les gestions relatius a la identificació i la disposició del cadàver, l’enterrament, la recepció d’objectes personals o qualsevol altre tràmit o gestió que siguin necessaris.
6. Les administracions públiques de les Illes Balears han d’establir els mecanismes necessaris per tal que la documentació administrativa s’adeqüi a les relacions afectives de les persones LGTBI i a la diversitat del fet familiar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s