Píndola LGTBI: Intersexualitat

La llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia  senyala que s’establirà un protocol específic d’actuació en matèria d’intersexualitat que inclourà l’atenció psicològica adequada i els tractaments requerits en atenció al gènere amb el qual s’identifica.

Article 23
Protocol d’atenció integral a persones intersexuals
1. S’establirà un protocol específic d’actuació en matèria d’intersexualitat que inclourà l’atenció psicològica adequada a la persona intersexual i als pares/mares o persones tutores, i els tractaments requerits en atenció al gènere amb el qual s’identifica.
S’evitarà sempre que sigui possible la intervenció mèdica immediata (quirúrgica o hormonal) del procés de normalització sexual per ajustar-se a les normes físiques del binarisme de gènere.
2. El sistema sanitari públic de les Illes Balears vetllarà per l’eradicació de les pràctiques de modificació genital en bebès nounats atenent únicament criteris quirúrgics i en un moment en el qual es desconeix quina és la identitat real de la persona intersexual nounata. Tot això amb l’excepció dels criteris mèdics basats en la protecció de la salut de la persona nounata.
3. Es procurarà conservar les gònades amb la finalitat de preservar una futura aportació hormonal no induïda, incloent en els controls els marcadors tumorals.
4. No es realitzaran proves d’hormonació induïda amb finalitats experimentals ni d’un altre tipus fins que la pròpia persona o els seus tutors legals així ho requereixin en funció de la identitat sexual amb la qual s’identifica.
5. Es formarà el personal sanitari posant l’accent principalment en la correcció de tracte i la privacitat.
6. Es preservarà la intimitat del pacient en la seva història clínica de manera que no tot el personal sanitari pugui conèixer la seva condició, excepte quan sigui estrictament necessari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s