Píndola LGTBI: Consell LGTBI de les Illes Balears

La llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia senyala que es crearà el Consell d’LGTBI de les Illes Balears, com un espai de participació ciutadana en matèria de drets i deures de les persones LGTBI i com a òrgan consultiu de les administracions balears en aquest àmbit.

 

Article 7
El Consell d’LGTBI de les Illes Balears
1. Es crea el Consell d’LGTBI de les Illes Balears, com un espai de participació ciutadana superior en matèria de drets i deures de les persones LGTBI i com a òrgan consultiu de les administracions balears que incideixen en aquest àmbit, sens perjudici de les funcions i les competències d’altres òrgans o ens que la legislació estableixi. En aquest consell hi tenen representació les associacions que treballin principalment en favor dels drets de les persones LGTBI i persones i professionals que hagin destacat per llur tasca i expertesa en aquest àmbit.
2. El Consell d’LGTBI de les Illes Balears s’adscriu a l’òrgan competent en matèria d’igualtat de les persones LGTBI. El Consell pot rebre informació sobre l’aplicació del que estableix aquesta llei i formular propostes de millora en l’actuació dels serveis públics de les administracions de les Illes Balears i de la resta d’àmbits que són objecte d’aquesta llei i informar sobre projectes normatius i no normatius.
3. El Consell d’LGTBI de les Illes Balears té representació en els òrgans de participació governamentals dels àmbits que són objecte d’aquesta llei que el Govern de les Illes Balears estableixi.
4. Els consells insulars, si així ho consideren i sobre la base de les seves competències, podran impulsar consells o comissions de participació LGTBI d’àmbit insular.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s