Píndola LGTBI: Formació i sensibilització

La llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia promou la igualtat efectiva mitjançant la formació i la sensibilització dels i les professionals que actuen en àmbits sensibles. 

Article 10 al complet:

1. Les administracions públiques de les Illes Balears han de garantir la formació i la sensibilització adequada dels/les professionals que realitzen tasques de prevenció, detecció, atenció, assistència i recuperació en els àmbits laboral, de l’educació, de la salut, dels serveis socials, de la justícia i els cossos de seguretat, de l’esport i el lleure i de la comunicació.

2. El Govern de les Illes Balears, a través de l’Escola d’Administració Pública de les Illes Balears (EBAP) ha d’impulsar la formació del personal, tant funcionari com laboral propi de la comunitat, i ha de promoure convenis de col·laboració i altres instruments amb altres administracions per poder formar el seu personal.

3. S’han de dur a terme mesures de prevenció de la discriminació i de suport a la visibilitat de les persones LGTBI. En particular s’han d’adoptar mesures específiques de suport, mediació i protecció en els supòsits de menors, adolescents i joves que estiguin sotmesos/es a pressió o maltractament psicològic en l’àmbit familiar a causa de la seva expressió i/o identitat de gènere.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s