Píndola LGTBI: Transexualitat en els centres educatius

La llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia garanteix la igualtat real i efectiva de les persones atenent la identitat i l’expressió de gènere. 

Article 22. parcialment:

a) S’indicarà al professorat i al personal d’administració i serveis del centre que es dirigeixi a l’alumnat transsexual pel nom triat per aquest o, en cas de no estar emancipat o no comptar amb les suficients condicions de maduresa, per l’indicat per algun dels seus representants legals. Es respectarà el seu dret a utilitzar aquest nom en totes les activitats docents i extraescolars que es realitzin al centre, incloent-hi els exàmens.

b) Sense perjudici que en les bases de dades de l’administració educativa es mantinguin les dades d’identitat registrals, s’adequarà la documentació administrativa d’exposició pública i la que pugui dirigir-se a l’alumnat, fent figurar en aquesta documentació el nom triat, evitant que aquest nom aparegui de forma diferent als noms de la resta de l’alumnat.

c) S’ha de respectar la imatge física de l’alumnat transsexual, així com la lliure elecció de la seva indumentària. Si al centre existeix l’obligatorietat de vestir un uniforme diferenciat per sexes, es reconeixerà el dret de l’alumnat transsexual a vestir el que correspongui en funció de la identitat sexual manifestada.

d) Si es realitzen activitats diferenciades per sexe, es tindrà en compte el sexe sentit per l’alumnat, i se’n garantirà l’accés i l’ús de les instal·lacions del centre d’acord amb la seva identitat de gènere, incloent-hi els banys i els vestuaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s