Píndola LGTBI: Transexualitat i salut

La llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia garanteix la igualtat real i efectiva de les persones atenent la identitat i l’expressió de gènere. 

Article 22. parcialment:

B) S’establirà un protocol d’atenció integral per a les persones transsexuals, per millorar la detecció primerenca de les manifestacions de transsexualitat i la qualitat de l’assistència sanitària que es presta a aquest col·lectiu, que respecti els principis de lliure autodeterminació de gènere, de no-discriminació i no-segregació. Aquest protocol inclourà a la cartera de serveis bàsica el tractament hormonal d’adults i menors d’edat i a la cartera de serveis complementària es preveuran convenis amb centres de referència del Sistema Nacional de Salut per sufragar el procés de reassignació sexual, tot això previ compliment dels requisits i tràmits previstos en l’article 8 quinquies de la Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut. L’assistència psicològica a les persones transsexuals serà la comuna prevista per a la resta dels usuaris del sistema sanitari públic dels Illes Balears.

2. Les administracions públiques de les Illes Balears han de vetllar, en qualsevol dels seus procediments, pel respecte a la confidencialitat de les dades relatives a la identitat de gènere de les persones beneficiàries d’aquesta llei, i perquè se les tracti en qualsevol àmbit públic pel nom que les representa i pel gènere amb el qual s’identifiquen, inclòs l’àmbit sanitari, que proporcionarà una identificació sanitària conforme a la identitat social.

3. Estarà garantit l’accés a les tècniques de reproducció assistida incloent-hi com a beneficiàries totes les persones LGTBI amb capacitat gestant o no i/o les seves parelles. En condicions d’igualtat amb la resta de la població se’ls oferirà la possibilitat de congelació de teixit gonadal, per a la seva futura recuperació, abans de l’inici dels tractaments hormonals.

4. Les persones transsexuals s’han de poder acollir al que estableix aquesta llei sense que calgui cap diagnòstic de disfòria de gènere ni cap tractament mèdic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s