Violència en les parelles LGTBI

La llei balear 8/2016 atén la violència en parelles del mateix sexe o parelles LGTBI (violència intragènere) en el seu article 4. L’objectiu de la persona agressora és controlar i dominar a la víctima. La violència intragènere, al igual que la violència de gènere, pot esser física, psicològica, econòmica, sexual…

En parelles LGTBI, es produeixen algunes particularitats, com per exemple, el fenòmen de l’outing, que consisteix en amenaçar a la parella respecte a fer pública la seva orientació sexual ja sigui a familiars, amics/es o a l’entorn laboral. L’ outing suposa un tipus de xantatge: “si em deixes, els dic a tots/es que ets gai/lesbiana/trans/intersexual”.
En algunes ocasions, es donen atacs lgtbi-fòbics juntament amb les amenaces: “als/les homosexuals ningú els vol”, “cap persona et recolzarà”, “cap persona et creurà”, “val més que et quedis amb mi”, etc.
També hi apareixen sentiments de culpa, arribant a pensar o sentir: “Estic vivint aquest maltractament perquè sóc lesbiana/gai.”.

La majoria de persones tendeix a amagar que està experimentant aquesta situació de violència, per por a no ser socialment compreses. En alguns casos, podem parlar d’un “doble armari”: per orientació sexual (violència social i estructural) i per estar rebent violència (violència intragènere).

La violència intragènere està especialment invisibilitzada, però s’ha de visibilitzar i rebutjar perquè suposa una greu vulneració de les persones que la pateixen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s